Prodeca entrevista Olicatessen

(F & B) Parlem una mica sobre Olicatessen, Moli dels Torms. Quin és el seu origen?

(ER) El Molí dels Torms és el somni fet realitat de dues famílies de «olivareres» que a la vuitena generació, al 2005, decideixen construir el seu propi projecte amb la idea d’oferir tot el know how acumulat produint i de qualitat extraordinària Oli d’Oliva Verge Extra Orgànic reconegut pel seu valor organolèptic com a resultat del respecte al medi ambient ja els qui l’han de gaudir.

En aquests anys, hem aconseguit  més de 50 premis per la qualitat del producte que produïm i estem molt orgullosos de tots ells, però si hem de fer un esment especial destacaríem:

– 1er Premi 2008 de l’empresa catalana innovadora Tastum en el sector alimentari – Generalitat de Catalunya. (per el procés innovador)

– El millor Oli d’oliva extra verge ecològic d’Espanya, campanya 2010-2011, «Oli d’Oliva Verge Extra Ecològic» per al Ministeri d’Agricultura d’Espanya (per la qualitat del nostre producte)

– Premi en l’III Concurs en memoriam Augusti Serés, 2012 (Pel compromís amb el territori) (F & B)

Vostè ha decidit anar totalment orgànic en la seva producció. Com està funcionant?

(ER) Els nostres camps són ecològics certificats anys abans de començar amb el Projecte Olicatessen. Fa gairebé 20 anys certifiquem els nostres camps.

L’agricultura ecològica és una qüestió de concepte, de ser conseqüents i de responsabilitat amb el territori.

El nostre objectiu és elaborar un Oli d’Oliva Verge Extra de molt alta qualitat, no només per al sabor , sinó també per als valors de nutricionals i per la salut. I per descomptat, estem disposats a mantenir el nostre paisatge i territori per a les properes generacions en condicions saludables.

(F & B) que li ha permès operar a l’estranger. A on exporta ara i està planejant ingressar a altres països?

Els productes ecològics són positivament valorats a fora de les nostres fronteres. És una garantia de qualitat, juntament amb la prova organolèptica, per descomptat. Actualment, estem exportant a Canadà, Japó i Taiwan i a la majoria dels països d’Europa.

Els països del nord són els que més valoren els nostres productes.

(F & B) Quines creieu que són les claus de la internacionalització? I + D i recerca de mercat? Nous formats? Prendre riscos?

(ER) La seriositat en tots els aspectes.

En un nivell de producció s’ha d’oferir un gran producte amb poc o cap marge d’error; Complir amb els terminis i ser molt àgil i flexible.
En el nivell comercial, s’ha de donar-se un suport incondicional al client, oferint noves referències constantment aportant innovació en productes i embalatges; Oferir un preu just tenint en compte la qualitat; la resposta en temps de crisi ha de ser deliciós! I, per descomptat, estar oberts a la crítica (sempre una font d’inspiració per millorar).

L’exportació representa un risc, per descomptat. Però el major risc és quedar-se a casa, rares vegades et venen a buscar a casa. La internacionalització obliga a ser molt estrictes amb els productes i processos de producció.
T’obliga constantment aprendre noves i diferents maneres de treballar a causa de la cultura, als costums, lleis i normatives locals, etc, i no sempre és fàcil.

Entrevista realitzada per Prodeca ( http://www.prodeca.cat/noticies_detall.php?idNoticia=320#.WBsc04WcEhQ)

Comparteix

Share on facebook
Share on twitter
Descubre una nueva forma de disfrutar del aceite