2.345

Un viatge a sabors ancestrals

Oli d’oliva verge extra ecològic
Edició limitada

Al llarg de la seva història mil·lenària, l’oli d’oliva s’ha produït a partir de varietats molt diverses. 2.345 presenta en edició limitada els aromes i gustos de varietats ancestrals recuperades a les nostres finques. Les seves qualitats organolèptiques ens han permès elaborar un oli amb una enorme personalitat: concentrat, equilibrat i fresc, de sensació harmònica i amb poderoses notes vegetals.

DISPONIBLE A MITJANS DE NOVEMBRE.

Un tast de l’antiguitat

2.345 olives per ampolla, les propietats de 4 varietats ancestrals recuperades

Segles abans que el cultiu de l’arbequina es popularitzés per la seva estabilitat, a la nostra regió coexistien multitud de varietats autòctones. Algunes es remunten tan enrere que el seu origen no està documentat, tot i que alguns historiadors assenyalen una herència àrab.

Després d’anys recuperant varietats que s’havien perdut, hem seleccionat les quatre amb les propietats més destacades. Una té un aroma fascinant, una altra afegeix complexitat al sabor, una tercera crea equilibri i la quarta conté una quantitat elevadíssima de polifenols, components químics amb beneficis per la salut. Juntes, componen un oli alhora antic i trencador, que no deixarà indiferent a ningú.

Un pont gastronòmic amb la història

Com tots els de les nostres finques, 2.345 és un oli d’oliva verge extra ecològic. En el seu cultiu només fem servir pesticides i fungicides naturals. Gràcies a que cultivem varietats autòctones, els seus mecanismes d’adaptació i defensa fan que s’aclimatin millor al territori, resisteixin millor les plagues o malalties locals i consumeixin menys recursos.

Per a la seva elaboració, combinem mètodes tradicionals amb processos moderns dissenyats a mida al nostre molí.