Contribuir a la comunitat

L'olivicultura com a retorn a la gent

Perquè creiem en el que fem, pensem que oferir el millor oli d’oliva extra ecològic és el nostre retorn més valuós a la comunitat. Però aquesta tasca no es redueix al cultiu, la producció i la comercialització. La nostra responsabilitat com a productors locals s’estén a moltes altres iniciatives que ens connecten amb l’entorn.

Olives i ciència

Donem suport a la ciència

Diverses varietats d’oliva han despertat l’interès de la biomedicina, ja que per la seva concentració excepcional d’oligoelements podrien contribuir al tractament del càncer. Amb la il·lusió de contribuir a aquest objectiu, formem part d’un projecte de recerca de la Universitat de Lleida, amb qui compartim coneixements i analitzem varietats d’oliva.

Cultures trobades

Preservar la història de les oliveres

Col·laborem amb l’Associació Slow Food Lleida per la recuperació de varietats autòctones d’oliva, un enorme patrimoni natural que s’ha anat perdent al llarg de dècades en favor de cultius de varietats estàndards. A les nostres finques, no només mantenim aquests arbres amb un codi genètic únic, sinó que destinem noves parcel·les a plantar-ne més.

Obrim les finques

Apropem la gent a la cultura de l’oli

No hi ha millor lloc que al peu de les oliveres per explicar i compartir la importància d’una agricultura amb valors. Per això organitzem jornades de portes obertes, tallers per a nens i altres iniciatives que busquen reforçar el nostre vincle amb la comunitat de la qual formem part, difonent valors com l’ecologia, la salut i la dignificació de la pagesia.

Enfortir la comarca

Creem sinergies amb productores locals

Ser membres actius de la comunitat vol dir també impulsar l’economia de la nostra regió, que ha de fer front a la despoblació. Tant la nostra política de recursos humans com les nostres col·laboracions amb altres productors cerquen enfortir el comerç local.

Els nostres sabons, una iniciativa de residu 0, són produïts als Torms per un col·lectiu de dones, amb el qual no només generem oportunitats, sinó que fem valdre un ofici feminitzat que sovint s’ha menystingut. Igualment, l’elaboració de les nostres olivades s’encarrega a un productor local, que gràcies a aquests encàrrecs ha fundat el seu obrador.

Per aquests mateixos valors som membres de la cooperativa Mengem Garr****s, que fomenta el consum de producte local i de temporada.

Vine a conèixer el que fem

Visita’ns i participa en les nostres activitats, tallers i tasts.