El nostre oli

La il·lusió i l’exigència com a matèria primera

L’oli d’oliva és la base de la dieta mediterrània des de fa milers d’anys. Però en les darreres dècades, l’olivicultura s’ha vist transformada per l’agricultura industrial, la voluntat d’abaratir costos i de multiplicar la producció. Sovint s’ha oblidat així tant la saviesa dels mètodes tradicionals com el respecte a la natura i a les propietats organolèptiques de l’oliva.

A olicatessen, defensem una altra forma de treballar la terra i de gaudir d’un component essencial de la nostra gastronomia. Et convidem a descobrir una olivicultura que reivindica l’autèntic plaer al tast, que vol transportar el patrimoni cultural amb la gastronomia i que prioritza la salut i el benestar a través de la consciència ecològica

Com elaborem el nostre oli?

Tot comença amb l'olivera

La seva salut és la millor garantia d’un bon fruit. Així, tant si es tracta d’oliveres centenàries com d’aquelles que algun dia arribaran a ser-ho, les cuidem dia rere dia. Fem un seguiment constant del seu reg, creixement, poda i desparasitació, i emprem tècniques tradicionals perquè l’aire i la llum serveixin de fungicides naturals.

Recollir amb cura i en el moment òptim

Si l’oliva és primerenca, l’oli és verd i amarg. Si la collita es retarda, serà més dolç. Nosaltres no tenim pressa, sabem el que busquem i respectem l’època idònia per a cada varietat. Quan el moment arriba, fem la recollida manualment, mitjançant el sistema de vibrador i paraigües, de manera que l’oliva no toca mai a terra i no es fa malbé.

Actuar ràpidàment per mantenir les propietats

Aquí rau la importància de disposar d’un molí propi. Les olives es molturen en menys de dues hores després de ser collides, conservant així les propietats i garantint-ne la millor qualitat.

Netejar sense generar residus

Per a la separació de fulles i brots hem dissenyat a mida una ventadora, una màquina de corrent d’aire que permet controlar les deixalles i retornar-les com a adob natural a les finques.

Decantar, millor que centrifugar

D’aquesta manera es preserven les condicions naturals de l’oli, així com les vitamines i polifenols, tan necessaris per a la salut. La decantació té altres avantatges, com la reutilització de les impureses per fer sabons, la no-producció de residus no reciclables i l’absència de consum d’aigua.

Emmagatzemar segons la personalitat

L’oli es conserva en dipòsits diferents en funció de la varietat, la maduració, la finca i l’estat general de l’oliva. Això permet mantenir la qualitat i característiques de cada oli, i elaborar el perfil organolèptic de cada dipòsit. Per mantenir les propietats de l’oli, els dipòsits són d’INOX i es troben en una sala amb temperatura controlada. Innovació i tradició al molí

Embotellar i crear cupatges únics

Tan importants són els primers passos com els últims: abans d’embotellar, posem tota la nostra cura i coneixement per combinar olives de diferents varietats, collites o estats de maduració. L’objectiu: equilibrar els aromes i gustos per crear un oli inconfusible.

Vine a conèixer el que fem

Visita’ns i participa en les nostres activitats, tallers i tasts.