Ports gratuïts per comandes a partir de 30€

Diplôme Gourmet a AVPA per Olicatessen

Olicatessen ha estat guardonat amb Diplôme Gourmet en AVPA, els olis del Món ala categoria Fruitat verd mitjà. Aquesta és la quarta vegada que AVPA reconeix i valora la qualitat del nostre oli.

L’Agència per a la Valorització dels Productes Agrícoles AVPA és una organització no governamental sense ànim de lucre. Essencialment composta de productors i apassionats del gust, AVAP es fixa per objectiu de contribuir a la millor valorització de les produccions agrícoles.

“Els olis del món” AVPA – Paris 2017 es reserva als productors i a les agrupacions de productors d’oli vegetal membres de l’associació. Cada any un jurat de professionals realitza una selecció entre els olis inscrits per assignar-los el “Diplôme Produit Gourmet AVPA

L’originalitat del concurs AVPA, resideix en la qualitat del seu jurat. Aquest jurat de tast està format per professionals del sector, de grans caps de cuina inclosos alguns amb estrella Michelin, i d’aficionats experts.

El jurat degusta dels productes amb rigor i serietat, per tal de determinar els olis que els semblen els més interessants: complexitat, subtilesa, harmonia aromàtica són escollits per la seva qualitat. Per garantir la coherència dels referents culturals i lingüístics el jurat és de cultura gastronòmica francesa.

olis

Es realitza una pre degustació per descartar els productes amb característiques que no compleixin amb l’exigència del concurs. Els olis seleccionats després d’aquesta etapa són acceptats a la degustació final i reben un diploma “Produit Gourmet AVPA“.

S’efectuen totes les degustacions a cegues, en un laboratori d’anàlisi sensorial.

Des de 2010 el concurs es realitza amb el suport tècnic del CTO Centre Technique de l’Olivier a Ais de Provença.

Comparteix

Share on facebook
Share on twitter