Quin dia que ha sortit avui! I hem fet algunes fotos mentre estàvem podant.

Joan podant les oliveres
Joan podant les oliveres

Abans que arribi la primavera s’han de podar els arbres per tal que agafin amb força l’arribada de la primavera. Aquesta època és un moment clau, doncs la floració és un moment determinant per saber si els arbres tindran molta o poca oliva.
Els arbres acaben de passar una temporada “dura”. Els hem estat “potinejant” per treure les olives, la climatologia ha estat extrema. Tot, condicions que ara hem de sanejar.

Les branques que tallem, les afegim al compost que hem anat acumulant durant la molturació (l’orujo) per acabar el compostatge que es convertirà en adobs.

3 Responses

 1. Apart de la meva feina ting plantades 110 oliveras , El problama que tinc es que no se com podarles ja que es una feina que sempre la feien el meu pare i em meu sogra hara ells no poden fero .
  M’ intereseria trovar un llibre o algun esgrit que expliqui manera de fer la poda.
  Pere

  1. Pere,

   Hi ha molta literatura sobre aquest tema, però si vols, t’ho expliquem nosaltres mateixos. Crec que serà més fàcil. Et deixo el nostre telefon, i si vols quedem. 973 128 362.

   Una forta abraçada,

 2. Bon dia,
  Volem regalar-li a la meva mare un llibre de com podar oliveres o relacionat amb les oliveres i si hi ha receptes de com fer les olives també. Aquest divendres es jubila i n’hi hem regalat una; està molt contenta!
  Em podries assessorar de quin llibre podriem regalar-li?
  Moltes gràcies!
  Anna.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *