Ports gratuïts per comandes a partir de 30€

Tastem un AOVE

En un tast d’oli d’oliva verge extra, es valoren les característiques organolèptiques, aquí van unes definicions que us poden ajudar.

Es realitzen en una copa blau, ja que el color pot despistar i influenciar al tastador. El color no aporta cap valor al sabor o aroma, el que s’anomena característiques organolèptiques.

copa de cata oficial

Característiques organolèptiques Es denominen així, el conjunt de sensacions detectables pels sentits: olor, sabor i color, encara que aquest últim en les tècniques d’anàlisi sensorial d’olis no és totalment valorat.

Valors positius

Fruitat: Olor de l’oli oliva que recorda el de l’oliva sana i fresca, ja sigui verd o madura. Es localitza principalment a la part posterior del paladar.
Amarg: Sabor característic dels olis d’oliva obtinguts d’olives verdes. Depenent de la seva intensitat pot passar de ser un atribut a ser un defecte.
Picant: Sensació de picor a la gola, característica dels olis d’oliva obtinguts al començament de la recol·lecció (de la campanya) principalment d’olives verdes.
Dolç: Sabor agradable de l’oli d’oliva que sense ser ensucrat, és dolç en boca per la seva manca d’amargor, picant o astringència.
Astringent: Sensació entre la sequedat intensa i l’amargor. De vegades es pot confondre amb la floridura. La astringència omple tota la boca i es percep sobretot en la superfície de la llengua, mentre la floridura es concentra a la part alta del paladar.

Comparteix

Share on facebook
Share on twitter