Tristesa i decepció

la comarca és de totes

Notificació d’expedient sancionador

El departament d’Acció Climàtica comunica la seva decisió de sancionar a la nostra empresa per fer un ús indegut de “Garr***es” al nostre web.

Rebem la noticia amb molta tristesa, doncs no entenem perquè fan una interpretació tan abusiva de la norma. Perque no tenen en compte la intencionalitat de fer ús del nom de la comarca? Perque es penalitza utilitzar nom dins d’un context on no hi ha marge d’equivocació per part del consumidor?

La interpretació que fan de la norma, és que no podem utilitzar el nom de la nostra comarca en cap cas. Limitant així nom d’institucions (Consell Comarcal Garr***es, Turisme Les Garr***es), el diari de la nostra comarca (Som Garr***es), mapes i rutes que  porten el nom Garr***es , nom del premi del concurs de la Fira de l’oli de Les Borges Blanques, nomenar la Cooperativa Mengem Garr***es de la que en som sòcies, nomenar la pròpia DOP Garr***es per explicar perquè NO en formem part…,

Utilitzar Garr***es en qualsevol circumstància, el Departament conclou que implica generar confusió al consumidor.

Una noticia lamentable per al sector i per les 37 operadores que estem a la comarca i no estem adscrites a la DOP.

Podeu veure la resolució del departament AQUI.

A modus de resum (extret del document):

 Ús indegut de la menció “Les Garr***es” en la pàgina d’internet de l’empresa on publicita l’oli que comercialitza.

  • Etiqueta: Les Garr***es

Els artistes van amb tractor” al Centre de l’Oli de la Granadella. Un homenatge a l’agricultura de la comarca de Les Garr***es, …

Aquest cap de setmana ha tocat “DESCOBERTA DEL TERRITORI: Les Garr***es” Així doncs, aquest grupet, han vingut i han visitat les finques, el molí i han fet un tast d’oli .

Publicitar una exposició que NO comercialitzem i NO treiem cap benefici és fer un ús indegut? O és promocionar activitats que genera la comarca per atraure a turisme?

Treballant aquesta terra eixuta des de 1854

Hem après a estimar i treballar els cultius de Les Garr***es durant vuit generacions

Ubicar al visitant a una comarca és fer un ús indegut?

En l’apartat https://olicatessen.com/mengem-garr(…)

Mengem Garr***es

Durant la pandèmia petites productores de Ponent ens vam unir per arribar juntes allà o no podem arribar soles, i al febrer de 2021, després de quasi un any, seguim caminant constituïdes com a COOPERATIVA MENGEM GARR***ES.

Tots aquells valors amb l’esperit dels quals va néixer #MengemGarr***es i que volem mantenir!

Dir que formem part d’una cooperativa és fer un ús indegut? O és enfortir el teixit productiu de la comarca? Que estem creant llocs de treball i generant sinèrgies!

En els apartats https://olicatessen.com/paisatges-de-loli-a-les-gar(***)s-altes/ i https://olicatessen.com/tag/els-torms/

Paisatges de l’Oli a les Garr***es Altes

Sis pobles de les Garr***es Altes (Bellaguarda, Bovera, la Granadella, el Soleràs, els Torms i Juncosa) s’han unit per oferir un conjunt de rutes turístiques, que ara publica l’editorial Piolet amb un mapa i una guia informativa sota el nom de “Paisatges de l’Oli a les Garr***es Altes”.

Promocionar unes rutes creades per ajuntaments de la comarca és generar confusió? O és impulsar el oleoturisme?

En l’apartat https://olicatessen.com/denominacio-dorigen/

En el cas de l’oli, i més concretament de la nostra zona en particular (Les Garr***es), s’exigeix que la UNICA varietat que està permesa és la ARBEQUINA. Aquest aspecte, principalment pel que NO estem dins de la DO Garr***es

Explicar els motius per els que NO estem dins de la DO, és generar confusió?

En l’apartat https://olicatessen.com/colleccio/100-arbequina/

Un fenomen culinari amb origen a Les Garr***es

Diu la llegenda que l’arbequina va arribar a la península amb el Duc de Medinaceli, que la va portar de Jerusalem al seu castell a Les Garr***es.

Donar dades històriques és un ús indegut?

(….)

En resum. La sentencia: Aquesta informació es considera a tots els efectes publicitat de l’empresa i dels productes comercialitzats

Com es pot llegir, el primer document (proposta ) i la notificació, tenen el mateix contingut. No es dona resposta a cap de les al·legacions presentades.

Comparteix

Share on facebook
Share on twitter
Obrir chat
Et puc ajudar?
Contacta amb Olicatessen
Hola, com podem ajudar-te?