La paraula del mes: cupatge

Cupatge o coupage

Cupatge és una paraula d’origen francès, traduïda a l’anglès com blending i al català com a barreja o cupatge

És una tècnica molt utilitzada en el món del vi, per les seves múltiples avantatges. I en el món de l’oli, a poc a poc va prenent la seva importància.

L’oli d’oliva cupatge és l’oli obtingut a partir de diferents varietats d’olives en diferents proporcions; o de diferents moments de recol·lecció (per exemple de principi de campanya on l’oli és molt verd i de cap de campanya quan l’oli és més madur)

olis

Hi ha molts motius pels quals les almàsseres decideixen utilitzar aquest mètode per produir gran part de l’oli d’oliva que després comercialitzen.

La zona geogràfica. Depenent d’on estigui ubicada la finca, la quantitat de sol, varietats, orientació de la finca, etc .

Modificar els atributs d’un oli per fer-lo més atractiu al consumidor. Es busca aprofitar el millor de cada varietat d’oliva, per aconseguir un oli d’oliva amb un punt extra de qualitat.
Mantenir les mateixes característiques organolèptiques de l’oli en totes les campanyes, de manera que es garanteixi al consumidor productor similar any rere any.
Combinar sabors i aspectes complementaris de diferents varietats per obtenir un suc d’oliva únic que es diferenciï.
Aconseguir matisos únics (bàsicament donada per les varietats utilitzades)

Comparteix

Share on facebook
Share on twitter
Obrir chat
Et puc ajudar?
Contacta amb Olicatessen
Hola, com podem ajudar-te?