L’arquitectura rural a Olicatessen és natural

 L’arquitectura rural
a Olicatessen és natural

Un dels pilars del nostre projecte és la conservació i recuperació de l’arquitectura rural, tan típica del nostre territori.

terrassaEl paisatge s’ha anat modificant amb el temps, evidentment depenent de les necessitats que s’han anat plantejant al llarg de la nostra historia, però el paisatge explica moltes coses i és per aquest motiu conservar-ho i evitar la seva destrucció és important.

Els nostres avantpassats ens han deixat casetes, voltes de cabana, enjubs, marges, terrasses… No es van construir per que sí. Tot tenia una finalitat.

arquitectura rural enjub
enjub

La principal raó de la construcció de tots aquests elements va ser aprofitar al màxim la pluviositat per tal d’assegurar i augmentar la producció agrícola i frenar l’erosió natural.

Molts dels turons i muntanyes fa segles es van modificar creant terrasses. Les nostres terres són seques amb molt poca pluviositat que una arquitectura de terrasses permet optimitzar i aprofitar cada gota que cau.

Font: Enciclopedia Catalana:

MARGE 2 esp AGR Vora d’un terreny que forma graó o desnivell.    3 AGR Graó de terra, sovint amb pedres, que serveix per a separar dues feixes de diferent nivell o per a evitar esllavissades.

TERRASSA f 1 1 Espai de terreny pla i més o menys elevat terminat en un o més dels seus costats per un mur, un talús, o altre desnivell.

ENJUB [variant de aljub] m Paret que defensa una terra de les rierades.

Comparteix

Share on facebook
Share on twitter
Obrir chat
Et puc ajudar?
Contacta amb Olicatessen
Hola, com podem ajudar-te?