Motius per consumir oli d’oliva verge extra de qualitat. Raó 5

La “neteja” de l’oli

Una vegada extret l’oli del decanter, s’ha d’acabar de “polir”, doncs encara conté aigua i partícules petites d’oliva i impureses. Aquest és l’últim procés d’extracció de l’oli, per purificar l’oli d’oliva extret, per millorar la qualitat i la vida útil de l’oli.
diposit decantacio

Tot i així, encara queden microparticules en suspensió (polva de la oliva i una mica d’aigua). En aquest punt, es pot optar per filtrar l’oli (i d’una manera molt ràpida i econòmica s’eliminen les impureses i es pot envasar inmediatament)

L’oli Olicatessen es decanta. NO es filtra. Es traspassa als dipòsits de decantació. És un procés més lent i obliga a tenir molta més cura a la bodega, trassegant l’oli. Però creiem que és més respectuós amb l’oli.

decantacio
dipòsit decantació, deposito de decantación

D’aquesta manera es preserven les condicions naturals de l’oli, així com les vitamines i polifenols tan necessaris per a la salut.

El sistema de la decantació té altres avantatges, com la reutilització de les impureses per fer sabons, la no-producció de residus no reciclables i l’estalvi d’aigua, ja que aquest sistema no en requereix.

Comparteix

Share on facebook
Share on twitter