10 de 12. Raons per consumir Oli d’Oliva Verge Extra

Turisme

L’olivicultura també és una activitat turística que al llarg del temps s’ha anat desenvolupant a través d’àmbits mot diversos.

El paisatge que ofereixen els camps és tot un espectacle. I cada zona te unes característiques molt diferents.

No només per si són planícies o zones muntanyoses amb bancals i terrasses, si no també per els tipus de cultiu. Arbres de tres peus, cultiu tradicional, varietats diferents… tots transmeten una manera d’entendre l’agricultura i de treballar la terra adaptada a cada territori, geografia, orografia i climatologia.

Agències de viatges, guies de natura, empreses d’activitats ecoturístiques, almàsseres privades, allotjaments rurals… són algunes de les activitats econòmiques que impulsen i col·laboren a poder gaudir i entendre aquest gran mon.

A nivell històric, es troben molins i almàsseres des de les més modernes instal·lacions a les més tradicionals. Museus on es poden veure els estris, molins de pedra, tècniques agràries tradicionals, fires de l’oli i festes de l’oli novell són algunes de les propostes que es poden visitar, tastar i gaudir d’aquest patrimoni oleic.

També s’ha desenvolupat la oleoteràpia. Activitats relacionades amb l’estètica i la salut.  Centres d’estètica on es basa amb l’oli d’oliva verge extra per fer massatges, tractaments facials i regeneratius, i tota la gamma d’elaboració de productes estètics (cremes, sabons, tractaments capil·lars…)

Així mateix, un moviment molt interesant, és l’artístic. Músics, escultors, pintors, poetes… que utilitzen l’olivera i l’oli com  centre de les seves creacions i manifestacions artístiques.

No oblidem que la gastronomia és un pilar bàsic també. Rutes on es poden fer tastos i maridatges. Restaurants que organitzen temàtiques on el verge extra és el protagonista de les seves creacions. Propostes de degustacions i tastos guiats.

Tot d’experiències que fan gaudir als qui les fan, i ajuden a valoritzar el producte estrella de la dieta mediterrània.

El patrimoni, la gastronomia, l’art, oli teràpia, paisatge i natura… són algunes de les propostes que ofereix l’olivicultura com a activitat turística. Actualment per englobar totes aquestes experiències s’està utilitzant la paraula: oleoturisme.

 

Artícles d’interés:

Oleoturismo: http://www.oleoturismo.es/

Experiències oleoturístiques: https://www.turismegarrigues.com/ca/quefer/experienciesoleoturistiques/

Oleoexperiences: https://www.oliveoiltimes.com/page/2?s=tourism

Comparteix

Share on facebook
Share on twitter
Obrir chat
Et puc ajudar?
Contacta amb Olicatessen
Hola, com podem ajudar-te?