L’activitat econòmica

1 de 12. Raons per consumir Oli d’Oliva Verge Extra.

Hi ha molts motius per consumir oli d’oliva verge extra. Al llarg d’aquest any, n’explicarem algunes que sota el nostre punt de vista, són importants.

Ara que estem “sensibilitzats” en l’economia local i global, ja està vist que tot ens acaba afectant doncs sembla que el món s’està fent petit i el que abans quedava lluny, ara ja no ho està tant.

L’activitat econòmica

L’olivicultura te un gran importància nivell econòmic, social i territorial a Catalunya. Sustenta la natura del nostre hàbitat i paisatge.

Sobretot a la zona de Lleida, també la zona de Tarragona un gran percentatge d’agricultors treballen l’olivera. Per tant, genera llocs de treball i una gran activitat econòmica indirecta (disseny, envasos, transport, maquinaria agrícola, etc.)

És principal font d’ingressos de moltes famílies, que viuen i treballen al camp. Sí, zones rurals que tenen risc de despoblació. Només l’activitat econòmica fa viable que famílies es mantinguin i s’arrelin al territori, moltes vegades, lamentablement, amb limitades sortides laborals per als joves.

Crear empreses sostenibles i responsables serveix per atraure talent i mantenir zones rurals fructíferes.

No perdem de vista, que els olivicultors (el sector primari en general) tenim cura del paisatge, mantenint els camps nets, respectant la natura, vigilant i cuidant un ecosistema que està fràgil (molts camps abandonats, massificació de macro projectes energètics, ocupació d’espais naturals per part de la industria…)

#orgullososdeserpagesos

Comparteix

Share on facebook
Share on twitter
Obrir chat
Et puc ajudar?
Contacta amb Olicatessen
Hola, com podem ajudar-te?