La polèmica del “Nutri Score” posa en alerta al sector

El sistema del “Nutri Score” posa en alerta al sector de l’oli d’oliva verge extra

El propòsit d’aquest sistema, és facilitar al consumidor la comprensió de la informació nutricional dels productes. És un sistema senzill, que utilitza gràficament amb colors (sistema semàfor) i lletres (ABCDE) lo saludable que és un producte.

Fins aquí, tot bé. És a dir, un aliment saludable tindria una A i color verd. Un aliment no saludable obtindria el vermell i una E.

Resumint, l’algoritme dona millor resultat com menys punts obté l’aliment. 

Que és el que fa sumar punts?

Doncs els aspectes negatius com la quantitat de calories, els sucres, el greix saturat, i la sal.

Que fa restar punts?

Resten punts els aspectes beneficiosos per la salut com el percentatge de verdures o fruites o la quantitat de proteïnes, vitamines i fibres.

 

I amb aquest sistema, l’oli d’oliva verge extra, producte bàsic de la dieta mediterrània (amb molts estudis científics que demostren la qualitat dels greixos i avalen beneficis per la salut) obté una qualificació molt baixa pel seu contingut en calories, greixos total i greixos saturats.

 

I el sector de l’oli d’oliva verge extra, veiem que hi ha alguna cosa que falla en aquest sistema de classificació. Perquè? Doncs perquè  no s’estan tenint en compte la quantitat d’àcid insaturat, els antioxidants i polifenols que aporta l’oli d’oliva verge extra.

Quedant com a resultat, que obtenen millor valoració productes ultra processats, refrescos, cereals ensucrats… que no pas l’oli d’oliva verge extra o el pernil ibèric.

La polèmica està servida.  

A favor, o en contra?

 

Altres publicacions:

La Vanguardia

El País

Comparteix

Share on facebook
Share on twitter
Obrir chat
Et puc ajudar?
Contacta amb Olicatessen
Hola, com podem ajudar-te?