Patates cajun amb llagostins

Fa relativament poc temps, potser no fa ni 5 anys, que em vaig enterar que aquestes patates es diuen cajun.
De tota la vida, a casa, han sigut les patates amb herbes i llagostins. Però reconec que queda millor amb aquest nom, i més, quan he cercat l’origen del nom, m’ha agradat molt.

Els cajuns, són els descendents dels francesos que vivien entre Canadà i Estats Units i van ser deportats a Luisiana. Evidentment va ser una població que va empobrir, principalment aquests refugiats eren grangers i agricultors, i arrel de la necessitat van haver d’adaptar la seva cuina tradicional a les espècies, condiments i productes locals. Evidentment, van rebre una gran influència africana.

Hi ha moltes variants de la recepta, però la més “estesa”, és : all i ceba en pols, pebre negra, pebre blanca, farigola seca, orenga sec i caiena.

A casa, ho hem fet amb els productes que tenim a la zona i al rebost: farigola, romaní, orenga i pebre, all i ho barregem amb l’oli. Deixem macerar i al forn (45 minuts a 180ºC)

Però!!!! Quan vam descobrir les pols d’herbes i preparats d’Aromis, ara ja tot és bastant més fàcil.

Patates cajun amb llagostins

  • Es netegen bé les patates i es tallen (no cal pelar-les!!!), es posen a una safata per poder posar al forn, i es condimenta bé amb Pols d’herbes per carn (conté: farigola, orenga, romaní, llorer i sàlvia) i un bon raig d’oli d’oliva verge extra ecológic Olicatessen.
  • Deixar macerar entre 2-4 hores.
  • Mentre s’escalfa el forn, afegir la sal amb safrà i pebre vermell picant (conté: sal marina , brins de safrà triturats i pebre vermell picant). No ho poseu abans, doncs la sal fa treure l’aigua de la patata ….
  • Es posa al forn, durant 45 minuts a 180ºC.
  • Passat aquest temps, obrim el forn, posem els llagostins (o gambes) pelats i els afegim. Tanquem el forn i quan torna a arribar a 180ºC (1 o 2 minuts com a molt), ja podeu apagar el forn.
  • Espereu 3 o 4 minuts, i ja ho teniu!!!!

patata_cajun_llagostins

Variant. A vegades, en comptes d’utilitzar Oli Olicatessen, utilitzo el condiment Olicatessen& all o el d’estragó.

Teniu alguna versió familiar que vulgueu compartir??? Estarem encantats de publicar-la!

Ens podeu escriure aquí !!! (info@olicatessen.com)

Comparteix

Share on facebook
Share on twitter
Obrir chat
Et puc ajudar?
Contacta amb Olicatessen
Hola, com podem ajudar-te?