5 de 12. Raons per consumir Oli d’Oliva Verge Extra

Plaer culinari

El plaer culinari, es el desig de menjar per plaer, gaudint dels sabors que ofereixen els aliments sense tenir en compte les necessitats nutricionals.

És a dir, plaer pur i dur.

 

L’oli d’oliva verge extra és un aliment que sens dubte ofereix o pot oferir molt plaer.

Els sabors i els aromes del verge extra són tan amplis que els menjars (fins i tot els més avorrits)  es poden convertir en tot un plaer.

Com ja ens hem acostumat amb els vins, podríem utilitzar un oli per cada tipus de plat.

El Verge Extra es mostra més expressiu quan s’utilitza en cru, per amanir, tant plats freds com calents.

Hi ha una gran varietat de varietats, i les hem d’utilitzar primer segons els nostres gustos particulars, i també, depenent dels tipus d’aliment que vulguem menjar.

Per que hem d’utilitzar diferents olis d’oliva verge extra? Doncs cada varietat aportarà i/o potenciarà més sabor, textura, delicadesa, amarg… a cada un dels plats.

Posem alguns exemples de com podem gaudir d’un oli?

  • Si fem una amanida dolça (amb fruites), podem utilitzar una arbequina de la zona del mediterrani o un empeltre. És un oli dolç, fruitat que ens potenciarà els aromes de fruita madura i en boca és un oli tranquil deixant que els gustos de les fruites resaltin.

 

  • Si fem una verdura o arròs bullit, ens caldrà un oli més verd amb molt vegetal, un punt picant i equilibrat. La temperatura del plat, farà pujar els aromes i en boca, trobarem un complement idoni per donar alegria. Un cupage d’olicatessen, una sevillenca o morruda.

 

  • En canvi, per un gaspatxo o un plat de caça, ens caldrà un oli més amarg. Les varietats com la picual, blanqueta o gordal poden ser uns grans aliats!

En qualsevol cas, les aplicacions culinàries per aconseguir una plenitud sensorial a l’hora de consumir oli d’oliva verge extra és infinita i no hi ha normes establertes.

 

T’hi atreveixes?

Comparteix

Share on facebook
Share on twitter
Obrir chat
Et puc ajudar?
Contacta amb Olicatessen
Hola, com podem ajudar-te?